Casa Barausse

Casa Barausse to szeroko zakrojony projekt wizualny, który przyjmuje konkretną interpretację filozofii zrównoważonego życia, przywracając uznanie dla jakości mebli codziennego użytku. Całkowicie absorbujące mieszkanie
projekt z wyraźnymi odniesieniami do przeźroczystości architektury nowoczesnej połowy wieku, które nawiązują symbiotyczne relacje z otaczającym krajobrazem. Ponadczasowy styl, który stawia człowieka w centrum życia i charakteryzuje się czystymi liniami oraz prostą, elegancką geometrią. Projekt opracowaliśmy kładąc szczególny nacisk na dobór materiałów, aby podkreślić takie pojęcia, jak komfort i naturalność.

„Rozwój […] jest zorganizowany zgodnie z potrzebami użytkowników, ze szczególnym uwzględnieniem obszarów higieny osobistej. Kompleksowy, skoncentrowany na osobie projekt, który przywraca wizję życia Barausse. Harmonijne otoczenie dopracowane w najdrobniejszych szczegółach, z ciągłym przepływem mebli, drzwi i boazerii, aby cieszyć oko i zapewnić dobre samopoczucie”.

Filozofia

„Naszą intencją jest oferowanie szerokiej gamy eleganckich i wyrafinowanych rozwiązań, które dopasowują się do każdego otoczenia, uwydatniając ich typowe cechy przy zachowaniu proporcji i harmonii kompozycyjnej. Tworzymy przestrzeń na swobodę ekspresji, tworząc designerskie projekty, w których estetyka, dobre samopoczucie i cechy funkcjonalne prezentują idealną równowagę”

 

Parter

Przejrzysta struktura odzwierciedla chwały modernizmu we współczesnej tonacji, łącząc kształty i kolory natury z zasadniczą geometrią stylu architektonicznego. Rozdzielcza zabudowa parteru to efekt idealnego połączenia architektury i krajobrazu: duże gładkie powierzchnie odbijające światło słoneczne oraz duże okna, z których roztacza się panoramiczny widok na wodę i otaczającą zieleń. Otwarty plan, opracowany w sposób uzależniający i organiczny, opracowany na potrzeby współczesnego człowieka, zgodnie z filozofią Barausse.

 

Pierwsze piętro

Najwyższe piętro jest natomiast zorganizowane zgodnie z potrzebami użytkowników, ze szczególnym uwzględnieniem obszarów higieny osobistej. Kompleksowy, skoncentrowany na człowieku projekt, który przywraca wizję życia Barausse. Harmonijne otoczenie dopracowane w najdrobniejszych szczegółach, z ciągłym przepływem mebli, drzwi i boazerii, które cieszy oko i daje poczucie dobrego samopoczucia.

 

Znaczenie materiałów i światła

„Łączymy ciepło drewna z neutralnym odcieniem aluminium, aby tworzyć wyrafinowane środowiska”
Projekt przewiduje duże przestrzenie. Utrzymaliśmy bardzo imponujące snopy światła, jednocześnie modulując potrzebę prywatności za pomocą matowego szkła. Wizualna ciągłość tego obszaru przejściowego rozwija się wraz z różnymi kształtami i rozmiarami materiałów. Szklano-aluminiowe drzwi są ozdobione drewnianymi profilami, które pasują do drewnianej boazerii pokrywającej cały korytarz.

Katalog Continuity